atelier copii

Data eveniment: 1 Februarie 2020

Vino cu copilul tău la acest atelier prin care învățăm prin joacă să ne descoperim, înțelegem și gestionăm emoțiile. Ajută-l pe copilul tău să-și dezvolte abilitățile emoționale esențiale pentru a reuși în viață!

Atunci când învață să-și identifice și să-și exprime emoțiile într-un mod pozitiv, copiii își dezvoltă abilitățile de care au nevoie pentru a le gestiona eficient. Copiii trăiesc emoții complexe, la fel ca și adulții.Pot fi nervoși, triști, frustrați, geloși, speriați, furioși, rușinați sau îngrijorați.

Copiii mai mici nu dispun însă de vocabularul pentru a vorbi despre cum se simt. Ei ne comunică în schimb emoțiile în alte moduri: prin comportament, expresii faciale și corporale și prin joc. Uneori, când sunt dificil de gestionat, emoțiile pot fi puse în fapte, nu în vorbe și se pot exprima în moduri inadecvate sau problematice.

Părinții, educatorii, persoanele de îngrijire și alți adulți cu care intră în contact îi învață pe copii prin interacțiune socială și relaționare abilitățile emoționale necesare pentru a-și identifica, exprima și gestiona emoțiile. Studiile arată că aceste abilități, care mai sunt numite și inteligență emoțională și care ne permit și să înțelegem emoțiile altora, nu doar pe ale noastre în mod corect, sunt esențiale pentru succesul academic, precum și pe celelalte planuri în viață.

Copiii care învață cum să-și exprime emoțiile și să le gestioneze prezintă o probabilitate mai ridicată de:

  • A fi empatici și a-i sprijini pe ceilalți.
  • A avea rezultate școlare și profesionale mai bune.
  • A avea relații mai pozitive și mai stabile.
  • A prezenta probleme comportamentale mai reduse.
  • A fi mai rezilienți și a se confrunta mai bine cu factorii de stres.
  • A se simți mai competenți, mai capabili și mai siguri pe sine.
  • A avea o imagine de sine pozitivă.

Buna ziua! Cu ce va pot ajuta?